Női karóra

Az időmérő eszközök igen nagy átalakuláson mentek keresztül, amíg a napóráktól eljutottunk a legmodernebb atomóráig. Ez hosszú évezredekbe és a tudósok fáradhatatlan munkájába telt. A női karóra fontos helyet foglal el a modern, hordozható időmérő szerkezetek történetében.

Kevesen tudják ugyan, de a karóra viselés a 16-19. század között a nők előjoga volt. Férfi karórák ebben az időben nem léteztek. A férfiak a zsebükben hordták az órát, amely általában fontos családi ereklye volt és apáról fiúra szállt.

Az első női karóra elkészítése egy angol órásmester nevéhez fűződik, aki a királynőt lepte meg egy ilyen szerkezettel a 16. század elején. Ekkor még csak az előkelő nemes hölgyek engedhették meg maguknak, hogy ilyen szerkezeteket viseljenek, hiszen igen borsos ára volt. Manapság a női karóra már mindenkinek elérhető.

Praktikus és elegáns szerkezetek ezek, amelyek tökéletes kiegészítői lehetnek bármilyen viseletnek. Sportos, klasszikus és modern modellek közül válogathat az, aki megtekinti az Órashop hatalmas választékát.

Print Friendly, PDF & Email