A 3D filmek népszerűségének titka
A 3D filmek népszerűségének titka

Már elég régen volt, amikor megnyitottak az első mozik. Akkoriban még a néma és fekete-fehér filmek voltak a trendik. A mai fiataloknak azonban már az sem elég izgalmas, ha egy pár perces jelenetben nem történik valami hírtelen dolog.

Az idő megváltoztatja az igényeket és ma már mindenki szereti, ha folyamatos a fejlődés. Így van ez a 3D filmek esetében is. Miről is szól a 3D? A régi képvásznon még csak 2D-ben láthattuk a filmeket és ez a technika van a televízióban is.

A 3 dimenzió a térhatásra épül. Arról van itt szó, hogy az agyunkat átverve, a síkfelületen (tv vagy mozivászon) egy olyan mélységérzetet hoznak létre, hogy azt térben kezdjük el látni.

Ehhez általában szükségünk van egy szemüvegre, ami segíti ezt a térképzet kialakulást. A 3D filmek nem a 21. század szülöttei. Már a 19. században kísérleteztek ezzel a technikával és odáig jutottak, hogy számítógépes szetteket hoztak létre, tehát nem új keletű a dolog. A moziban ez mégis egy olyan jó hatást tud kelteni, hogy sokan csak ezért járnak.