Kényelmes és biztonságos babafészek

A babáknak nehéz megszokni a kinti világot, miután kibújnak az anyukájuk kényelmes és biztonságot nyújtó méhéből. Azonban lehet ezen egy picit segíteni, amennyiben kialakítanak számukra egy hasonló kis zugot, ami biztonságérzetet ad és bárhová is legyen elhelyezve, ismerős érzetet nyújt számukra.

Ez könnyen megoldható egy babafészek segítségével, ami olyan, mint egy puha párna, ami egészen körülöleli a kis tulajdonosát. Rá lehet tenni a nagy ágyra, kanapéra, fotelre, mert a baba csak ennek az anyagával fog találkozni, ami pár nap után már teljesen természetesnek fog hatni a számára és mindig megnyugszik majd tőle.

Ha el kell utazni vagy rövidebb családi látogatóra kerítenek sort, akkor is jó, ha a csomagban ott van a babafészek, mert bárhol meg lehet általa alkotni azt a mini környezetet, amire a babának szüksége van a biztonságérzethez. A nagyinál vagy a hotelben is ugyanúgy tud majd aludni, pihenni, mintha otthon lenne, hiszen a babafészek megőrzi számára azt az állandóságot, amire a kicsiknek kezdetben nagy szükségük van.