Kiemelkedő helyet foglalnak el a cserjefélék között. A ciprusok évi növekedése elérheti a 70-100 cm-t, viszont vannak olyan fajok, amelyek ezt a számot jelentős mértékben meghaladják. Gyakran választják sövénynek, viszont tudni kell, hogy szoliterként, azaz önmagukban is ideálisnak bizonyulnak.

A vásárlás előtt célszerű meghatározni azt, hogy hová kerülnek és elő kell készíteni a helyüket. Ha sövényként szeretné ültetni, akkor árkot kell ásni. Erre azért van szükség, mert így sokkal egyszerűbben egy vonalban helyezhetőek el.

Ez a későbbi növekedés során fog a leginkább megmutatkozni. A fiatal ciprusok nagyon érzékenyek. A telepítésüket javasolt tavasszal elvégezni, hogy kellően megerősödjenek a tél beköszöntése előtt. Jól tűrik az aszályos időszakot, viszont az ültetést követő 2 évben nem szabad elhanyagolni az öntözésüket.

Az idősebb változatok már sokkal ellenállóbbak, vagyis kevésbé hajlamosak a különféle betegségekre. A ciprusok számtalan kertben figyelhetőek meg, hiszen nemcsak mutatósak, hanem hasznosak is.