Overade sisak
Overade sisak

A városi bringások sokszor kerülnek szélsőséges helyzetbe, amikor elhalad mellettük egy nagyobb térfogatú gépkocsi. Az teherszállító autók, de a magasabb kivitelezésű gépkocsik is erős légörvényt hoznak létre a mozgásuk során. Ez a légörvény hirtelen megrántja a kerékpárost és aki nem tudja kezelni a helyzetet, elveszítheti az egyensúlyát.

Az Overade sisak ezekben az esetekben megnyugtató biztonságot nyújthat a kerékpárosnak, de esés közben legalább a fej védelme meg van oldva.

Természetesen a legjobb megoldása az, hogy nem dől el a kerékpáros az úton, viszont a két keréken egyensúlyozás sokkal nehezebb, mint a négyen történő közlekedés, így több esélye van a bringás bukására. Sajnos a gépkocsivezetők nem igazán figyelnek a biciklisekre, főleg akkor, ha valahol az országúton találkoznak velük. A kamionok száguldva és veszélyesen közel haladnak el mellettük, ami izgalmas pillanatokat okozhat a bringázónak. Az Overade sisak védelmét pótolhatja más biciklis kiegészítő, védőöltözet is, ami minden helyzetben jól szolgál.