A furfangos folyékonyszappan adagoló
A furfangos folyékonyszappan adagoló

Tulajdonképpen a szappangyártás egy nagyon régi mesterség. Úgy tudják a történészek, hogy a germánok találták fel a folyamatot, de ők első fázisban a haj sárgítására használták, nem tisztálkodásra.

A folyékony szappan gyártása a huszadik század találmánya, ugyanis ekkor került forgalomba a folyékonyszappan adagoló, amiből egy gombnyomásra csorog a tisztálkodó szer. Ezt az egyszerű, de nagyszerű szerkezetet a nyilvános mosdókban kezdték el előszeretettel használni, de a háztartásban is nagyon praktikusan használható.

A folyékonyszappan adagoló előnye a takarékosság, hiszen a segítségével pontosan annyi szappan csorog ki a kezünkre, amennyire egy kézmosáshoz szükség van. Az első osztályú minőséggel rendelkező adagolókat szabályozni is lehet egy karom segítségével, vagyis a mennyiséget egy minimális és maximális szint közé beállítható. Ez akkor hasznos, ha különböző koncentrációval bírót használnak a folyékonyszappan adagoló szerkezetbe, ezzel ugyanis szabályozható az ideális mennyiség és nem lesz prédálva a drága szer.