Kerékpár kiegészítők

Amikor bármit vásárolunk, az árakon kívül, mindig figyelembe vesszük a különböző használati tényezőket. Vegyünk példának egy kerékpárt! Tudjuk, hogy sokféle létezik belőle, ezért el kell döntenünk, hogy pontosan milyen célra vagy célokra szeretnénk használni. Ha már tudjuk, hogy kinek szánjuk, érdemes a megfelelő felszereltséget is hozzáadni. A kerékpár kiegészítők, ahogy az autóknál is, sokszor extraként vásárolhatóak meg.

A biztonság minden esetben a legfontosabb. A kerékpár ugyan alapból fel van szerelve fékekkel, de nem mindegy, hogy milyen annak a minősége, tartóssága, illetve fajtája. A hagyományos patkóféktől fejlettebb V fék után, már népszerű a tárcsafék is.

A kerékpár kiegészítők között a jól láthatóság érdekében kötelező a fényvisszaverő prizmák, macskaszemek használata, valamint az első és hátsó lámpa is. A kényelem a másik fontos szempont. A kerékpár kiegészítők között számos kényelmi extra is megtalálható. Ilyenek a minőségi nyergek vagy tároló kosarak is. Hosszú távú kerékpározáshoz a digitális sebességmérő is jól jöhet.