Betonkerítés
Betonkerítés

Az ember szereti, ha saját dolgait, vagyontárgyait a birtokán belül tudhatja, elhatárolván azokat másoktól. Ennek megoldásaként jöhet szóba a kerítés felállítása, ami többek között pontosan ezt a célt szolgálja.

Ezzel az építménnyel körbekeríthetőek a telkek, udvarok, ingatlanok, így pedig még jobban növelhető ezeknek a biztonsági foka. Már a régi időkben is alkalmaztak válaszfalakat, hogy így a magántulajdonban álló dolgokat, értékeket megóvhassák az illetéktelen személyektől.

Napjainkban a kerítés a telkek részévé vált, nélkülözhetetlen építménynek számít azok körében, akik kertes házban élik a mindennapi életüket. Sokféle, változatos anyagból készíthető, azonban a leginkább elterjedt és a legrégebb óta használt a fa, amit örök klasszikusként tartanak számon.

Mellette, egyre több a kovácsoltvas, beton, kő, valamint műanyag kerítés is megpillantható a különböző házaknál, amelyeknek megvannak a saját jellegzetességeik, tulajdonságaik. Egy jól megválasztott kerítés új arculatot kölcsönözhet az otthonoknak.