Hatásos berendezés a kismegszakító
Hatásos berendezés a kismegszakító

Rengeteg lakástulajdonos még alapszinten sincs tisztában az otthona elektromos hálózatának mérvadó elemeivel. Pedig vannak egyes tartozékok, mint a kismegszakító, amivel minimális szinten abszolút tisztában kell lenni. Ezen eszköznek a legfőbb feladata, hogy áram- és zárlatvédelemmel lássa el a teljes elektromos rendszert, illetve a hálózathoz tartozó berendezéseket is, maximum 400 V-os típusnál.

Ez tehát annyit jelent, hogy a kismegszakító nagyobb áramon felül az elektromos kellékeket teljesen megbízható módon, automatikusan lekapcsolja a hálózatról, így védve meg a berendezéseket az esetleges károktól. A szakértők több kismegszakító típust is megkülönböztetnek a felhasználási terület alapján. Itt említést érdemelnek a névleges áram, feszültség, pólusszám, kioldási fajták is.

A valóban profi és megbízható kismegszakító megrendelhető a www.villanykapcsolo.com weboldalon található cégtől, amelyik évek óta árusítja a profi villanyszerelési termékeket, legyen az hőkioldó, FI relé vagy éppen mágneskapcsoló.