A videojátékok világában mindig nagy izgalommal várják a játékosok az újgenerációs konzolok megjelenését. A technológia folyamatos fejlődése lehetővé teszi, hogy egyre látványosabb, élethűbb és izgalmasabb játékélményeket élhessél át a kedvenc játékaiddal. A Sony nemrégiben bemutatta a legújabb konzolját, a Playstation 5 verziót, ami számos újdonsággal és fejlesztéssel készül elvarázsolni a játékosokat.

Milyen előnyökkel jár a Playstation 5 választása, és miben különbözik a korábbi generációktól? Nézzük meg, hogy mit kínál a konzolok új királya! A Playstation 5 egy igazi erőgép, ami a legmodernebb hardverelemekkel rendelkezik. A konzol processzora egy nyolcmagos AMD Zen 2 CPU, ami 3,5 GHz-es órajelen fut. A grafikus processzora 10,28 teraflopsos AMD RDNA 2 GPU, ami 36 számítási egységgel rendelkezik. A készülék memóriája 16 GB GDDR6 RAM, ami 256 bites sávszélességgel kommunikál. A tárhely 825 GB SSD, ami akár 5,5 GB/s sebességgel is képes adatokat olvasni.

A konzol támogatja a 4K felbontást, a 120 Hz-es képfrissítést, a ray tracinget, a 3D hangzást és a HDR-t is. A Playstation 5 hardvere lehetővé teszi, hogy a játékok gyorsabban töltődjenek be, szebbek és részletesebbek legyenek, miközben folyamatosan magas képfrissítést biztosítsanak. Ez a technikai újítás kihasználja az SSD előnyeit, amivel minimalizálja a betöltési időket. A ray tracing technológia pedig valósághű fény- és árnyékhatásokat eredményez, ami még inkább fokozza a játékélményt. A 3D hangzás térbeli hanghatásokat kelt, ami segít abban, hogy jobban beleéljed magadat a játék világába.

Érdekel a jelenlegi játékkínálat? ITT megnézheted! A Playstation 5 kontrollere egy olyan eszköz, ami még jobban összeköti a játékost a játékkal és új szintre emeli az irányítás élményét. A kontroller kialakítása ergonomikus, amiben a gombok elhelyezése játszik főszerepet. A kontroller akkumulátora is hosszabb ideig bírja, mint a korábbi generációké. Na és miket játszhatsz vele? Az exkluzív játékok között elérhető a Demon’s Souls, Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart. De ez csak a jéghegy csúcsa.