Négyévszakos gumi
Négyévszakos gumi

Az autótulajdonosok minden évben szembe kell nézzenek a kellemetlen fagyos és csúszós utakkal, hiszen a tél a szépségével ezeket a rútságokat is magával hozza. A négyévszakos gumi azonban komplex megoldást nyújt mindenki számára, aki nem szeretne időt és pénzt költeni az abroncsok cseréjére.

Az ugyanis köztudott, hogy a szakemberek azt ajánlják, hogy aki teheti, az mindenképp cserélje le a nyári gumit télire és fordítva, hiszen ezen csere által az abroncsok sokkal hatékonyabbak a közutakon. A négyévszakos gumi különleges anyaghasználatának köszönhetően, képes megfelelő tulajdonságokat produkálni az év mindenegyes napján.

A gyártók ma már egyre innovatívabb típusokat hoznak létre, így ezekkel is kifejezetten biztonságos a közlekedés. A négyévszakos gumi esetében, a gyártók téli gumikeveréket használnak, azonban a lamellák számát mérséklik a gumik mintázatában. Ezen ötvözet által, az üzemanyag fogyasztás is csökkenhet. A négyévszakos gumi tökéletes választás azok számára, akik a hideg időszakban kevesebbet vezetnek, mivel a tapadásra ebben az esetben nincs szükség.