A vitalitás és az egészség megőrzése érdekében, a szükséges tápanyagokat pótolni kell! A női vitamin számos dologban eltér a férfiakétól, hiszen mindkét nemnek eltérőek a szükségletei. A biotin bevitele rendkívül fontos, hiszen szebbé teszi a bőrt, a körmöket és dúsabbá varázsolja hajkoronát.

Természetes formában jelen van a sárga- és a görögdinnyében, a zöldleveles zöldségekben, valamint a tojásban, szóval az étkezések alkalmával is pótolható. Változatos étrend kialakítására kell törekedni és beiktatni a sportot a mindennapokba.

A gyógyszertárakban a női vitamin kiszerelés, összetétel és felhasználás szerint eltérő lehet. A komplex készítmények mellett egyre többen döntenek, hiszen nyomelemeket és ásványi anyagokat egyaránt tartalmaznak.

Egyes termékek kollagénnel és hialuronsavval vannak kiegészítve. A bőr a kor előrehaladásával veszít feszességéből, aminek következtében megjelennek a ráncok. A női vitamin szedése a terhesség alatt különösen fontos, mivel ebben az időszakban a szervezet igencsak nagy terhelésnek van kitéve.