A partvis jó társ a takarításban
A partvis jó társ a takarításban

A sepregetés egy olyan tevékenység, amelynek nincsen szezonális ideje. Mindig szükség van arra, hogy valamit elseperjünk valahonnan, ezért érdemes beszerezni egy olyan eszközt, ami nagy segítségünkre lehet. Ez lehet akár egy partvis, de bármilyen más seprő alkalmatosság is.

A tavasz beköszöntével a nyitott teraszok esetében hamar megtelhet virágszirommal a padlóburkolat, amit felfoghatunk egy romantikus gesztusnak is a természet szempontjából, de mégis valami oknál fogva úgy érezhetjük, hogy jobb, ha eltüntetjük a hervadó virágok utolsó darabját is.

Ennek a végeztével még pár hét, és amennyiben nagyobb fák vannak a közelben, mint amilyen nyárfa vagy éppen a tölgy, ismét a partvis után nyúlhatunk, hogy a magok sokaságát seperjük tova. Pár nyugodtabb hét után aztán megint előkerülhet a seprő eszköz, mert kezdenek a sárguló levelek megjelenni, ha nem is minden fáról, de a korábban nyugodni készülőkről. A partvis aztán az ősz elmúltával télen sem pihenhet, mert a csodás hópelyhek egy kis szellő hatására mindent ellephetnek, és ezt megint nem akarjuk úgy hagyni.