A pontyhorgászat jó kikapcsolódás
A pontyhorgászat jó kikapcsolódás

A meleg évszakok jó alkalmat biztosítanak a pecázásra. Télen sem muszáj otthon maradnunk, hiszen a ragadozóhalak nem alszanak, de a pontyhorgászat a melegebb időszakban igazán élvezetes. Nemcsak a halak szeretnek ilyenkor jobban mozgolódni, hanem igazából mi is. Nem mindegy, hogy a mínusz fokok közepette próbáljuk a vastag jégtakarót áttörni, hogy csukára vadásszunk, vagy a kellemes huszonöt fokban, akár árnyékból várjuk, hogy a kapásjelző megszólaljon.

A pontyhorgászat esetén fontos, hogy megfelelő csalikkal legyünk felszerelve és ne bízzunk semmit sem a véletlenre. Minél többféle csalétek van a tarsolyunkban, annál nagyobb az esély arra, hogy valamelyik beválik. Érdemes lehet több szereléket is a vízbe juttatni, mert sohasem tudhatjuk, hogy merre járnak a halak.

Létezik olyan, hogy egymástól csak pár méterre lévő szerelékek közül az egyik mindig kapásban van, amíg a másik egyáltalán nem. A bojli az a kimondottan pontyhorgászat alkalmára kialakított eledel, amit nemcsak a horogra tűzhetünk, hanem etetőanyagként is a vízbe lehet juttatni, a nagyobb kapás érdekében.