Különleges rózsakvarc
Különleges rózsakvarc

A csillogó kis kövek sokaságát felhasználva, az ékszerkészítésben számos csoda alkotható meg, amelyeknek csak a képzelet szabhat határokat. Az ásványok világában rengeteg kristály, ásványgyöngy és rózsakvarc is előfordul, eltérő formában.

A ragyogó ékkövek a föld mélyében formálódnak, csiszolódnak éveken keresztül, a kibányászásukat követően nagyon sok kezelési folyamaton esnek át, amíg elnyerik a felhasználható alakjukat és a forgalmazó polcaira kerülnek.

A rózsakvarc felfűzésével igazi nőies kiegészítő kellékek készíthetőek, amelyek remekül kiemelik a viselőjük természetes adottságait. A felfűzhető kis kristályoknak a díszítőszerepük mellett, számos a szervezetre jótékony élettani hatása is ismert, amit a szakirodalmak is alátámasztanak.

Remek hatást gyakorol a szívműködésre és erősíti a keringési rendszert, ami hozzájárul a vérnyomás egyensúlyban tartásához. A rózsakvarcból megalkotott ékszerek sokasága mellett, beszerezhetőek a csillogó színekben pompázó marokkövek is, amit viszont apró méretük miatt mesterségesen állítanak össze.