Sarokvédő, a baba testi épségének megóvásáért
Sarokvédő, a baba testi épségének megóvásáért

A kicsik születése után veszélyben vannak, azonban a szülők igazi félelme akkor kezdődik, amikor elkezd járni. Ilyenkor érdemes egy csomó biztonsági kérdést tisztázni és beszerezni a védőfelszereléseket.

A sarokvédő, a rácsok használata mind abban segít, hogy ne tegyen a kisgyermek maradandó kárt magában. A kíváncsiság velejárója a növekedésnek, így minden meg akarnak tudni, mindent meg akarnak nézni. Ilyenkor sokszor félelmet nem ismerve járnak, sokszor beütik magukat valahova.

A sarokvédő segít abban, hogy a lakás éles részeit letakarjuk, ezáltal nem tudja betörni a fejét, nem tudja beleütni más testrészét az éles felületekbe. Természetesen egy kis tapasztalat senkinek sem árt, vagyis kell mozgási szabadságot engedni a kicsinek.

Azonban a nagyon veszélyes helyeket, érdemes és ajánlott kiiktatni a házból. A sarokvédő segítségével egy gonddal kevesebb, hiszen ezáltal nem töri be a fejét a kis gézengúz. Más óvintézkedéseket is érdemes beiktatatni ezen kívül, annak érdekében, hogy a mindennapok nyugodtan teljenek.