Swarovski ékszerek
Swarovski ékszerek

Az igazi géniuszok zsenialitása olyan velük születetett tulajdonság, amit nem lehet megtanulni vagy közvetett módon elsajátítani. Tökéletes példa erre az egykori Osztrák-Magyar Monarchia területén 1862-ben született fiúcska, Daniel, aki lévén roppant érzékeny a finom szépségre, igen korán beletanult a kristályüveg megmunkálásába az édesapja műhelyében. Történetünk szempontjából nem elhanyagolható a szóban forgó fiú teljes neve, aki nem más, mint Daniel Swarovski – és ő volt a világhírű Swarovski ékszerek szülőatyja.

A Swarovski ékszerek megszületésére az első elektromos gépek megjelenéséig kellett várni. A fiatal kora ellenére is hatalmas tapasztalattal rendelkező Daniel, fűtve a cselekvésvágytól és az ambícióktól, 21 évesen már késznek érezte magát a kristálygyártás megreformálására – és milyen jól is tette, hogy nem ijedt meg a feladattól! A Swarovski ékszerek ma már egyet jelentenek a légies szépséggel, a magas színvonallal és az utánozhatatlan ragyogással, és mindezt a gyémánt tökéletes „utánzása” által.

A Swarovski ékszerek csillogó kövei ugyanis nem másak, mint csiszolt kristályok, méghozzá a legkifinomultabb, leginnovatívabb csúcstechnológia mentén megalkotva. Így válik álomból valóság a Swarovski ékszerek révén, hiszen az a tiszta csillogás, az a töretlen fény, ami a kiegészítők és márka égisze alatt megszületett egyéb termékek sajátja, egész egyszerűen utánozhatatlan és páratlan a maga nemében.

A Swarovski ékszerek kínálatát, ha három szóra kellene szorítkoznunk a jellemzésükkel, a „megfizethető királyi pompa” kézzel fogható megnyilvánulásaiként emlegetnénk. Nem elfogultság ez a rajongás, amit mi sem bizonyít jobban, mint a Swarovski vállalat több, mint 100 éves fennállása óta elért elképesztő siker és világhírű elismerés. Töretlen sikerrel, nagyjából 120 országban forgalmazzák világszerte a kristályokat, amelyek felhasználása is roppant színes skálán mozog, hiszen a már említett káprázatos ékszerek mellett a karórák, illetve a lakásdekorációs elemek világában is képviseltetik magukat.