Az olaszok tudhatnak valamit a paradicsom jelentőségéről, hiszen biztosan nem véletlen, hogy szinte minden fogásba valamilyen módon belecsempészik ezt a sokoldalú zöldséget. A szárított paradicsom olajban hazánkban elterjedtnek ugyan nem számít, viszont a visszhang szerint, aki egyszer kipróbálta, az nagy valószínűség szerint nem tud tőle szabadulni. Persze nem is kell, hiszen szerencsére többféle módon hozzá lehet jutni.
Frissen is kiválóan alkalmazható a főzésben, de ez csak az egyik lehetőség. A konzerv jóval sokoldalúbb, hiszen apróra vágva remekül feldobhatja a tésztákat és egyéb ételeket, de húsokhoz egészben vagy legalább nagyobb darabokban is használható.
A szárított paradicsom olajban rendkívül sokáig eláll, remekül konzerválódik és megmarad az íze, ami ráadásul a fűszereknek köszönhetően tovább fokozható. A szárítás egyébként speciális gépek segítségével szokott történni, amely folyamat során törekednek a készítők a rostok és vitaminok minél szélesebb körben való megtartásra.
yatoo hozzászólásai