Aki a teraszbeépítésen gondolkozik, fontos figyelembe kell vegyen bizonyos szempontokat annak érdekében, hogy a tervből tökéletesen valósuljon meg. Mindenképp megfontolandó a terasz építés, ha valaki házban él, amit egy csodaszép kert szegélyez. Ennek köszönhetően egy olyan teret kaphat a család, amelyik védett és megteremti a nyugodt, otthonos hangulatot.

Mielőtt valaki komolyan fontolóra venné ezt, vagy épp belevágna a projektbe, alaposan szükséges átgondolni, hogy milyen lépésekből áll a terasz építés és miféle végeredményre vágyik az ember. Nyitott vagy teljesen fedett legyen a helyiség? Kis vagy épp nagy területre van szükség?

Illetve annak is alaposan utána kell járni, hogy milyen engedélyekre van szükség a terasz építés előtt. Bármi legyen is a döntés, a telikertepites.net csapata garantálja, hogy a megépített teraszt sokáig élvezheti a tulajdonos a szerettei körében. Sokan a rendeletekkel és szabályokkal nincsenek tisztában.

A leggyakoribb szabályozás azt határozza meg a teraszépítésnél, hogy a szomszéd épülettől, kerítéstől milyen távolságra lehet építkezni, illetve a telek milyen arányban építhető be. Nyilván a terasz építés során az is nagyon lényeges, hogy a helyiség elkészülését követően megmaradjon a minimálisan meghatározott zöldterület mérete.

Nem szabad megfeledkezni az előtetők építéséről

Ha már a teraszbeépítésbe vág az ember, fontos figyelembe venni, hogy bizonyos részekhez szükség van egy előtetőre. Az előtetők védelmi funkcióját nem lehet vitatni. Egy olyan szerkezetről van szó, amelyik százszázalékosan része a háznak, akárcsak a falak és a nyílászárók. Rengeteg helyre kerülhetnek az előtetők: a bejárati ajtó fölé, garázsajtóhoz, ahol védelmi funkciót látnak el, illetve a teraszt is megkímélik az időjárás viszontagságaitól.

Természetesen ez dísze lehet a háznak, valamint véd az esőtől és a Nap sugaraitól. Manapság igazán kedveltek a speciális polikarbonát előtetők. Miért érdemes ezt a modellt választani? Főleg azért, mert ez egyszerre garantálja a pazar megjelenést és a maximális tartósságot.