A viszkóz anyag tökéletes fürdőruhának is!
A viszkóz anyag tökéletes fürdőruhának is!

Alapanyagot keres felsőruházat vagy fürdőruharuha készítésére? Ha elfogad egy javaslatot, a viszkóz anyag is lehet megfelelő matéria, az említett ruházati cikkek kivitelezésére. Mindjárt meg is tudhatja, hogy milyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik és miért ajánlható bátran ez a matéria.

Tulajdonképpen ez egy mesterségesen előállított anyag, a természetben megtalálható, pontosabban fenyő és bükkfa cellulózból vegyi folyamat alapján készül. Ez azonban egyáltalán nem ad okot aggodalomra, hiszen a viszkóz anyag kiváló jellemzőkkel rendelkezik. Ilyen jellemvonás például, hogy nedvszívó képessége kiváló, még a pamutnál is jobb.

Légáteresztő képessége is hasonlóan optimális, így a viszkóz anyag felhasználásával készült ruhák melegek, így a hideg időben kellemes és kényelmes viseletet biztosít. A viszkóz anyag gyönyörű színekben pompázik, mivel nagyon jól festhető és nyomtatható, így igazán élénk és hosszantartó színeket lehet előállítani.

Természetes összetevőkből készült méteráru révén, kevésbé hajlamos az elektrosztatikus feltöltődésre. Rendkívül könnyen vasalható és bátran mosható a viscose anyag, ám a tisztítása 40 Celsius fokon ajánlott. Hátrányai közé csupán annyi sorolható, hogy könnyen gyűrődik és bolyhosodásra hajlamos.

Azonban, ha megfelelő és minőségi módon van előállítva, ezek a negatív tulajdonságok jócskán csökkenhetnek. Színvonalas viscose anyag beszerezhető a Szakatextől is. Termékválasztékukban jelenleg a matt, mintás elasztikus és a matt egyszínű elasztikus viszkóz anyag szerepel. Kizárólag Olaszországból és Törökországból szerzik be a jó minőségű anyagokat, viszont igazán kedvező áron kínálják mindezt az ügyfeleknek.

Árukészletükben állandó szerepet kap ez a műszálnak mondott, ám mégis nívós jellemvonásokkal rendelkező alapanyag, biztosítva így a klienseket, hogy bármikor megvásárolható az elsőrangú viscose anyag szükséglet. Csodás és kényelmet biztosító felsők, blúzok, fehérneműk és strandruhák készülhetnek belőle, amelyeket biztosan előszeretettel visel majd mindenki.