Egy házfelújítás nagyon sok pénzbe kerül, ráadásul fejtörést okozhat a tulajdonosnak már az olyan anyagok kiválasztása is, mint a tetőcserép. Sok szempont alapján kell döntenie, tartósság, ár, megbízhatóság, esztétikum, ezért érdemes szétnézni az interneten is, ahol több webshop kínálja ezeket a termékeket. Ilyen például az aceltrapezlemez.hu is.

A választás, természetesen, attól is függ, hogy milyen épületet szeretnénk felújítani. Az említett weboldalon megismerhető vállalkozás kínálatában felfedezhetjük a hullám-, a trapéz-, a cserepeslemezt egyaránt, amiket korrekt áron vásárolhatunk meg.

A hullámlemez optimális választás különböző melléképületekre, mint terasz, kocsibeálló, kerti pavilon, faház, szerszám- vagy fatároló, kerti grill, gyermekjátszó. A trapézlemez alapvetően tetőfedésre szolgál, de használható kerítésnek, álmennyezetnek, illetve kisebb épületek, garázsok, tárolók építésére szintén alkalmas. A weblapon minden információt elolvashatunk ezekről a kiváló anyagokról.

A cserepeslemez ideális a házakra

Modern megoldást kínál a cserepeslemez, ha a célunk az, hogy a hagyományos tetőfedő anyagok használatát elkerüljük. Ennek megjelenése tökéletesen illeszkedik a hazai nyereg- és sátortetős épületekhez, de kitűnő választás parasztházakhoz is. Nem véletlenül ez az egyik legnépszerűbb tetőfedő anyag napjainkban, ugyanis alkalmazása számtalan előnnyel jár.

Például lényegesen olcsóbb, mint a hagyományos anyagok. Ez egy hatalmas pozitívuma, hiszen házépítéskor vagy felújításkor amúgy is mélyen bele kell nyúlnunk a zsebünkbe. Többszörös korrózióvédelemmel van ellátva, tehát nem kezd el rozsdásodni az időjárási viszonyok miatt.

Sokan attól tartanak, hogy túlzottan kopog, amikor esik rá az eső. Ez az állítás nyugodtan nevezhető tévhitnek, hiszen megfelelő szigeteléssel az eső hangja csak minimálisan vagy egyáltalán nem hallható a lakótérben. Nagy előnye még a cserepeslemeznek, hogy rendkívül csekély súllyal rendelkezik, így nem terheli meg a szerkezetet, amire felhelyezik, így növeli annak élettartamát.

Fontos a szakember általi szerelés

Tulajdonképpen a cserepeslemez felrakása gyorsabb és kevesebb szakértelmet igénylő feladat, mint a megszokott cserepek esetében szükséges, de ahhoz, hogy tökéletes végeredményt érjünk el, mindenképpen célszerű szakembert is bevonni a munkába. Ugyanis, ha a lemezeket nem megfelelően szerelik fel, akkor a csavarozás helyénél beázás történhet.

Annak érdekében is lényeges a szakember munkája, hogy egy viharos szél biztosan ne tépje le a tetőt. Mohásodásra sem hajlamos a cserepeslemez, mivel a felszíne jóval egyenletesebb, mint egyéb tetőfedő anyagnak és a moha nem tapad meg rajta könnyen. Nem is szükséges takarítani, mert az eső minden szemetet lemos róla.

Ezek mellett, a cserepeslemez az egyik legdekoratívabb tetőfedő termék a piacon. Többféle minta és rengeteg szín közül válogathatunk, ezért mindenki megtalálja az ízlésének és a háza stílusának, színének megfelelőt. A webáruház kínálatában lévő termékek ára függ a színtől is, erre számítanunk kell, mielőtt döntenénk a cserepeslemez valamelyike mellett.