Üzemanyag tartályok
Üzemanyag tartályok

Nyilvánvalóan megannyi eszköz mellett dönthet az ember akkor, amikor bizonyos üzemanyagokat szeretne tárolni. A biztos megoldást azonban az üzemanyag tartályok jelentik, amik mindig maximálisan megvédik az adott benzint, gázolajat esetleg kerozint, így semmi gonddal nem kell számoljon majd a tulajdonos. Ez igazán fontos, hiszen mindenki tudja, a fent említett üzemanyagok hihetetlenül gyúlékonyak, ezért ha rosszul tárolják azokat, komolyabb balesetek is történhetnek, főleg amikor több száz liternyiről van szó.

Az üzemanyag tartályok megvétele előtt temérdek mindenre kell figyelni annak érdekében, hogy minden rendben legyen. Az üzemanyag tárolása nem gyerekjáték, ezért temérdek szempontot kell figyelembe venni. Mindig megbízható és időtálló üzemanyag tartályok mellett kell dönteni, és olyan cégnél kell vásárolni, amelyiknek több éve már ez a szakterülete, s teljes mértékben otthonosan mozog ezt illetően.

Ellenkező esetben a vásárló nem lepődhet meg azon, hogy egy silány minőségű tárolóeszközt kapott, amiben nemhogy üzemanyagot, de egyéb folyadékot sem lehet gondmentesen tárolni. Az üzemanyag tartályok első és talán legfontosabb jellege, amit figyelembe kell venni, hogy pontosan milyen tűzveszélyességi osztályba tartozó anyagot fog benne tárolni a tulaj. Az OTSZ, tehát az Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerint öt tűzveszélyességi osztály létezik, ezért erre a tényezőre mindenképp figyelni kell.

Az A kategóriába tartoznak a fokozottan tűz- és robbanásveszélyes anyagok, tehát azok, amelyek hevesen égnek, és a robbanás indító gyújtásra szinte akármelyik halmazállapotban megtörténhet. A B típusba tartoznak a tűz- és robbanásveszélyes fajták. Itt említést érdemelnek a bizonyos porok, melyek a levegővel robbanásveszélyes keveréket hoznak létre. A C fajtákhoz tartoznak a tűzveszélyesek, míg a D csoportba a mérsékelten tűzveszélyes anyagok. Végezetül pedig marad az E kategória, amibe a nem tűzveszélyes, tehát nem éghető fajták tartoznak. Ezeket tudva, mindenki jobban fogja tudni, milyen üzemanyag tartályok bizonyulnak majd tökéletesnek.