Sarokcsiszoló munka közben

Egy ezermester szerszámkészletéből nem hiányozhatnak a különböző elektronikus eszközök sem. Az akkus sarokcsiszoló különlegessége a hordozhatóságában rejlik, mert olyan helyeken is fel lehet használni, ahol nincs áramforrás.

Annak ellenére, hogy az akkumulátor rá van csatlakoztatva, a súlya még így sem nagy és ez könnyebb használhatóságot biztosít. Az akkus sarokcsiszoló ugyanolyan hatásos, mint az áramforrást igénylő változatai.

Nem merül le hamar és ezáltal biztosan a feladataink végére érhetünk megszakítás nélkül, nem kell az akkumulátor töltésével vesződni. Hogyha mégis nagy megterhelésnek tennénk ki, amit nem bír el, akkor ezt jelzőfény segítségével fogja jelezni. Különböző felhasználási területeken lehet bevetni az akkus sarokcsiszoló típusait, ahol mindig változóak a körülmények, ezért például a Makita termékénél arra is gondoltak, hogy az eszközt ellássák XPT védelemmel, a por és víz ellen.

Így ezek a tényezők sem fogják befolyásolni működés közben. Az akkus sarokcsiszoló akkor lesz igazán hatékony, hogyha két akkumulátorral használjuk. Egy legyen a gépben, a másik a töltőben.