Asszertív kommunikáció

Tanulható, fejleszthető majd idővel elsajátítható ez a kifejezési forma. Az asszertív kommunikáció megkönnyíti a konfliktushelyzetek kezelését. Az elsajátításához a legtöbb ember kénytelen gyakorolni.

A tanulás vagyis a tréning segítségére lehet abban, hogy tisztában legyen a határokkal, hogyan viselkedjen, lépjen fel különböző helyzetekben. Az önbizalmán is sokat javít, mivel könnyebben elérheti a kitűzött célokat és a sikerélmény biztosabb lesz. A tréningen másrészt az alapelemeket is tanítják.

Ha befejeződött az oktatás, a hallgató magabiztosabb lesz és könnyebben fogja tudni kezelni a szituációkat. Az asszertív kommunikáció az őszinteségen, a határozottságon és a magabiztos fellépésen alapul. Honnan tudja meg, hogy ez a készség már megvan Önnek?

A válasz nagyon egyszerű, mivel észreveheti, hogy kevesebb helyzetben lesz stresszes, jobban érzi magát a saját bőrében, egy-egy nehéz beszélgetés után sem fog érezni negatív dolgokat. Bármikor elérheti a kitűzött célokat, amelyekről korábban csak álmodni mert.