Elektromos fűtés

A háztartások nagy része hazánkban jelenleg is gáz-, illetve vegyes tüzeléssel oldja meg a fűtését a téli időszakban. A fűtéstechnológiák fejlődésével azonban számos más terület is előtérbe került, mivel azok költséghatékonysága jelentőssé vált. Az elektromos fűtés napjainkban elterjedni látszik, köszönhetően a napelemes rendszerek népszerűségének.

Az elektromos fűtés több hagyományos rendszert is kezd leelőzni. A vízbázisú radiátorok helyére megjelentek a fűtőpanelek, amelyek teljesítménye vetekszik a vizes rendszerekével.

A padlófűtés korszerűbb alternatívája pedig a fűtőfóliák vagy infrapanelek, melyek a padlóba telepítve szintén kellemes meleget biztosítanak. Az elektromos fűtés tehát rendelkezésre áll minden területen, és figyelembe véve azok környezetbarát, tiszta, karbantartást nem igénylő, biztonságos és kedvező áru mivoltát, tisztán látható, hogy ezen rendszerek a jövő fűtését vetítik előre.

A napelemes rendszerek elterjedése révén pedig mindez akár ingyenessé is válhat, így ezentúl nem kell törődni a villanyszámlával.