empátia a gyakorlatban
Empátia a gyakorlatban

A mai rohanó világban az emberek sajnos túlságosan elfoglaltak ahhoz, hogy a bajba jutott társaikra időt szánjanak. Az empátia a gyakorlatban lényeges szerepet tölt be. Ahhoz, hogy valaki meg tudjon nyílni mások előtt, bizalomra van szükség. Az együttérzés mértékét a segítőkészség határozza meg minden esetben.

Egy mosoly, érintés, ölelés néha sokkal többet mond minden szónál. Egyáltalán nem kell elhamarkodottan cselekedni és a véleményét kinyilvánítani, hiszen sokkal nagyobb fájdalmat okozhat. Ilyenkor jobb inkább csendben maradni és koncentrálni. Az empátia a gyakorlatban pozitív hatással bír. Ez az érzés segít abban, hogy az ember motiváltabb legyen és mindenben a szépet, a jót lássa. Ha törődik saját magával, akkor a külvilág felé is őszintén tud nyitni.

Olyan erő keríti hatalmába, aminek köszönhetően minden akadályt kikerül és másoknak útmutatást ad. Az empátia a gyakorlatban nagyon fontos. A fejlesztésére rengeteg módszer alkalmazható. Azok az emberek, akikben gyerekkorban kialakult ez az érzés, sokkal kiegyensúlyozottabb felnőttek lesznek.