Energetikai tanúsítvány lakások esetében
Energetikai tanúsítvány lakások esetében

Régen vége azoknak az időknek, amikor az emberek elektromosság nélkül is jól megvoltak, hiszen ma már annyira beépült az életükbe, hogy napi szinten használják munkára vagy csak hobbi szinten. Ezt igazolja az energetikai tanúsítvány is, ami tartalmazza azokat az adatokat, ami a lakás energiafelhasználásával függ össze.

A 21-ik században az energiafelhasználásának zöme arra megy el, hogy fent lehessen vele tartani “normálisan” a családi fészket, vagy akár egy irodahelységet, így jó ha kéznél van egy olyan akta, ami akár az energiatakarékosságban is segítséget nyújt.

Az energetikai tanúsítvány megrendelése és felmérése során, a lakás bekerül egy 10 részből álló kategóriába, ami ha jó minősítést kap, sokkal könnyebben és elfogadhatóbb áron fog elkelni a piacon. Hogy miért?

Tapasztalható, hogy lakás vásárlása során, az érdeklődök elsősorban olyat választanak, aminek nem túl nagy az energiafelhasználása, hiszen így a közköltségek ára is sokkal alacsonyabb. Az energetikai tanúsítvány előállítása, tehát egyfajta vizsga az adott ingatlannak, ami szükséges és hasznos is egyben!