Energia audit

A nagyvállalatok rengeteg energiát használnak, ami sem környezeti sem gazdasági szempontból nem ideális. Ezért törvény írja elő számukra a hatékonyabb energiafelhasználás megvalósítását. Ennek első lépése az energia audit, vagy más néven az energetikai átvilágítás elkészítése.

Ennek három típusa van. A preaudit egy átfogó átvilágítás, aminek során felmérik a jelenlegi állapotokat, de már az optimalizálási lehetőségeket is meghatározzák. A második típus az általános energia audit.

Ez már mélyebb rálátást enged a helyzetre. Méréseket és számításokat végeznek, hogy egy hatékonyabb és gazdaságosabb rendszert tudjanak kiépíteni. Végül pedig sor kerülhet a beruházási audit elkészítésére is.

Ez tulajdonképpen egy olyan átfogó és részletes energia audit, ami már a korszerűsítéshez szükséges beruházások pénzügyi és jogi vonatkozásait is tárgyalja. Ezen átvilágítások elkészítéséhez tehát olyan szakemberekre van szükség, akik otthonosan mozognak az energetika világában, de gazdasági és jogi tapasztalataik is vannak.