Keringető szivattyú

Szinte már közhellyé vált a „változó világunk” kifejezés, hiszen gyakran hallhatjuk különböző kontextusban. Bár lehet, hogy unjuk ezt a szófordulatot, azt mégsem tagadhatjuk, hogy a világ valóban állandó változásban van. Nap mint nap jelennek meg új dolgok, amelyek meghaladják az előzőek képességeit.

A keringető szivattyú tekintetében is fennáll ez a folyamatos fejlődés, ami sok szempontból előnnyel jár. Míg egy régebbi típusú éves energiafogyasztás elérte a 455 kWh-t, addig a ma gyártott A-energiaosztályú már csak 46,5 kWh villamos energiát használ el.

Ebből is látszik, hogy szinte tízszer kevesebbet fogyaszt egy újabban gyártott keringető szivattyú. Ez annak tudható be, hogy a modernebb készülékek változó fordulatszámmal működtethetőek, így nincs szükség arra, hogy működése során állandó jelleggel hatalmas mennyiségű energiát használjon. Mindezek mellett, attól sem kell tartani, hogy a keringető szivattyú ára az egekben járna, hiszen az utóbbi években már potom pénzért is megvásárolható.