Infraszauna

A modern kor embere alapjában véve kétféle szauna közül tud választani. A finn típus levegője forró, hiszen a test a gőz segítségével melegszik fel. Ezzel szemben, az infraszauna teljesen más elv alapján működik.

A C-típusú sugarak kb. 0,1 milliméter mélyen hatolnak a bőrbe és így emelik meg a test hőmérsékletét. Ezek hasonlóak a Nap által kibocsátott sugarakhoz, de nem károsak. A szakemberek nem ajánlják, hogy valaki megváltoztassa a kabinba szerelt sugárzók számát.

Az lesz optimális, ha a vásárlók kíméletesen szoktatják hozzá magukat a használatához. Az infraszauna ellazítja az izmokat, ezért sérülés esetén kitűnően alkalmazható kiegészítő kezelésként. Képes oldani a görcsöket. Nyugtató hatással bír, tehát a hétköznapokon érdemes néhány percre beülni a kabinba.

Akkor is ki lehet próbálni, ha valaki álmatlanságban szenved. Az izzadás hatására elindul a méregtelenítés. Ennek köszönhetően egyszerűbb lesz a fogyás, illetve a pattanások eltüntetése. Az infraszauna eredményeként kitágulnak az erek, tehát jobb lesz a vérkeringés.