Érdemes megemlíteni, hogy a hobbi varráshoz bőven elegendő egy kisebb teljesítményű háztartási gép. Az Interlock láncöltéssel dolgozik, ami azt jelenti, hogy nem kell orsózni. Létezik táska és asztali variáció egyaránt. Pozitív tulajdonsága, hogy az anyagszélek egyenetlenségét késsel levágja, azután többszálú varrattal elszegi.

Leggyakrabban 3 és 4 szálas lockokat használ. A 3 szálas varrat kizárólag szegésre alkalmas. Ezzel szemben, a 4 szálas annyira zárt, hogy összevarrásra is tökéletesen megfelel. A berendezés a programjainak hála sokoldalú. Az Interlock varrógép táska típusa könnyen eltehető és kicsi a helyigénye. A szabadkarossá alakítható variáció azért előnyös, mert a nehezen hozzáférhető helyek, például a nadrág szára vagy a kézelő jól összevarrható a segítségével.

A sebessége nem túl nagy, ami jól jöhet azoknak, akik nem rendelkeznek nagy tapasztalattal ezen a téren. Kiegészítőket könnyen lehet hozzá kapni, ami pozitívumként említhető. Az Interlock kezelése nem bonyolult, sőt, a karbantartása is gyerekjáték.