Jó megoldás az inverteres klíma
Jó megoldás az inverteres klíma

Ma már nemcsak a közintézményekben, szállodákban és különböző munkahelyeken használják a légkondicionáló készülékeket a megfelelő hőmérséklet biztosítására, hanem a családi házakban és lakásokban is. A régi típusú on/off készülékek mellett, egyre népszerűbbek a modernebb inverteres klíma berendezések.

Bár az igaz, hogy ezek a készülékek valamivel drágábbak, viszont nagyon hamar visszahozzák az árúkat. Ugyanis a működésük során sokkal kevesebb energiát használnak, mint a régebbi modellek.

Az inverteres klíma készülékek ugyanis folyamatosan üzemelnek alacsony energiafelhasználás mellett és folyamatosan szinten tartják a hőmérsékletet. Ezzel szemben, az on/off rendszerek csak akkor kapcsolnak be, amikor az érzékelői által mért hőmérséklet eltér a beállított értéktől. Akkor viszont maximális fordulatszámon üzemel, ami nagy energiafogyasztást igényel.

Az állandó ki-bekapcsolás is energiafelhasználással jár. Megéri tehát egy inverteres klíma berendezést beszerezni, hogy egész évben élvezhessük az otthonunk kellemes hőmérsékletét.