iPhone akkumulátor

Minden ember telefonja nagy becsben van tartva, de minden készüléknek sajnos vannak gyengepontjai. Az iPhone akkumulátor pedig szintén ilyen termék. Amennyiben hosszú ideig szeretné megtartani, néhány tippet kaphat erről.

Semmiképp ne töltse fel teljesen, illetve ne is merítse le, inkább 50%-osra érdemes megtenni. Ha teljesen lemerült a készülék mélykisülés állapotba kerülhet, ezáltal elveszíti a töltés megtartó képességét. Ellenkező esetben, ha teljesen feltöltve tárolja hosszabb ideig, veszíthet a kapacitásából, ami rövidebb üzemidőt eredményez.

Az iPhone akkumulátor megóvása érdekében, a következőket teheti használaton kívüli esetekben. A készüléket érdemes kikapcsolni, illetve hűvös száraz 32 foknál alacsonyabb hőmérsékleten tárolni. Ha valami oknál fogva hosszabb ideig tárolja mint fél év, célszerű 50%-ra feltölteni.

A tárolás utáni használatot mielőtt megteszi, előtte szükséges legalább húsz percet minimum töltésre tenni, csak aztán lehet bekapcsolni. Érdemes az interneten utána olvasni az iPhone akkumulátor esetében javasolt műveleteknek, így biztosabb lehet a dolgokban.