Az iptelefon előnyei
Az iptelefon előnyei

A kommunikáció terén jelentős változások következtek be az utóbbi években. Talán az egyik legfontosabb fejlesztés az iptelefon megjelenése volt. Ezek az eszközök jelentősen csökkentették a telefonálás költségét, de más előnyük is van.

Főleg a vállalkozások számára jelent ez előnyt, hiszen az iptelefon számos olyan extra funkcióval is rendelkezik, amely igen hasznos a cégek számára. A telefonálás ezekkel a készülékekkel is szokásos módon történik.

A technológiája azonban némiképp eltér a hagyományos telefonokétól. A hang továbbítása itt ugyanis az internethálózaton keresztül történik, ezért az internetforgalom sebessége és egyéb paraméterei is meghatározzák a hangátvitel minőségét. Tény, hogy kezdetekben volt némi gond a beszélgetés minőségével, de mára már ezeket a problémákat kijavították, így az iptelefon tökéletesen alkalmas a kommunikációra.

Ezek a készülékek többnyire rendelkeznek telefonközpont-funkciókkal is, így a nagyobb cégek számára ideális választás lehet egy ilyen eszköz. De videohívások és konferenciabeszélgetések lebonyolítására is alkalmas.