Modern okostelefonok

Egyesek úgy vélik, hogy a régebbi telefonokat is okos jelzővel lehet illetni, azonban ez tévedés, mert például 2007 előtt nem lehetett erről még beszélni.

A modern okostelefonok megjelenéséig, 2007-ig kellett várni, amikor is az amerikai globális cég, az Apple legyártotta az első olyan mobilt, amely számos mindenre alkalmazható volt igen hatékonyan. Az első iPhone elődje nyilvánvalóan az iPod hordozható médialejátszó, és mára már a szakemberek is egyetértenek abban, hogy ez volt az okostelefonok elődje. Ebből nőtt ki aztán az iPhone, amivel telefonálni is lehetett, de megmaradt a zene- és filmlejátszási lehetőség is, majd később ezek helyett a főszerep az internetezésnek, a rendszeres webböngészésnek és a közösségi oldalakon történő folyamatos ottlétnek jutott.

A piacra kerülés után az okostelefonok miatt a mobilpiac teljesen átrendeződött. Az Apple gyártotta termék lett az igazi úttörő, amire sok cég több éven keresztül nem is tudott egy profi termékkel reagálni. Ma már az okostelefonok széles választékával találkozhat az ember.