Üveges ajt

Bár a kültéri nyílászárók esetén sem hanyagolható el teljesen a dekoratív kivitel, ezek esetében mégis a masszív és strapabíró jelleg a legfontosabb. Példának okáért, egy üveges ajtó nem felel meg mindig ezen elvárásoknak, azonban beltéren annál inkább jó választás lehet.

Hiszen a különböző üvegberakások nemcsak fényt engednek be az egyik szobából a másikba, hanem esztétikailag is sokat dobhatnak a helyiség berendezésén. Amellett, hogy az üveges ajtó esetében is lényeges, hogy jól csukódjon és szigeteljen, ezekre a beltéri térelválasztókra már dekorációs elemként is tekinthetünk.

A berakás mérete, formája, színe egészen átformálhatja az adott helyiség hangulatát, ezért nem szabad félvállról venni a választást. Oda kell figyelni arra, hogy hová kerül az adott ajtó és azt is meg kell gondolni, hogy milyen hatást szeretnénk elérni vele. Ha fontos, hogy minél több fény be tudjon átszűrődni rajta, akkor a minél több átlátszó vagy áttetsző elemet tartalmazó üveges ajtó lesz a tökéletes megoldás. Ha pedig csak dekorációként tekintünk rá, akkor az egészen extrém megvalósítások is szóba jöhetnek.