Beléptető rendszerek

Tény, hogy a régi világban nem voltak mágneses kapuk, illetve különböző biztonságtechnikai megoldások és a nagyobb cégek így is tökéletesen tudtak működni, de azért a modern technológiáknak is megvan a maga előnyük. Például a beléptető rendszerek nem csupán arra szolgálnak, hogy az alkalmazottak minden lépését követni lehessen.

Tény, hogy ez is benne van, de egy jó vezető nem erre fókuszál, hanem az egyéb előnyökre. Ugyanis a beléptető rendszerek révén rengeteg problémát, hibát és nemkívánatos esemény megtörténését meg lehet előzni. Ugyanis jogosultság nélkül senki nem léphet be már az épület területére sem, nem beszélve olyan termekről, helyiségekről, ahová még a beosztottak közül sem mindenkinek van bejárása.

Ezzel kivédhető mindenféle illetéktelen behatolás, illetve információk vagy bármilyen érték eltulajdonítása is. Ha pedig kamerával is kiegészíti a beléptető rendszereket, akkor még pontosabb képet kaphat arról, hogy mi történik az épület vagy egy szigorúan őrzött terem előtt. Ugyanakkor a beléptető rendszerek segítségével, valós munkaidő nyilvántartás is készíthető, de ez szintén nem arra ad okot, hogy minden percet elszámoltasson a munkásokkal.

Beléptető rendszerek révén elérheti, hogy ne kerüljenek megkülönböztetett helyzetbe azok, akik rendszeresen nem járnak be időben és/vagy hamarabb távoznak, mint a munkaidő lejárta, azokkal szemben, akik mindig betartják a szabályokat. Egy óriáscég esetében pedig arra is lehetőséget adnak, hogy például a papír és a nyomtatás költségein spórolni lehessen, hiszen így garantáltan nem fogja senki a magánjellegű dokumentumait a munkahelyen kinyomtatni és még esetleg a szomszéd gyerek egyetemei tananyagait is itt elkészíteni.

Egyeseknek ez túlzásnak tűnhet, de egy több száz alkalmazottal működő vállalkozásban az ilyen esetek komoly pluszköltséget jelenthetnek. Tehát látható, hogy a beléptető rendszerek számos lehetőséget rejtenek, amelyek nem az alkalmazottak ellen, hanem a szervezet javára fordíthatóak. Ha Önt is érdekli ez az opció, akkor a xit.hu oldalán megismerheti a PIN kódos, a biometrikus, illetve a kártyás azonosítás révén működő beléptető rendszereket is.