Ciszta a mellben

A nők valódi tragédiának élik meg azt, hogyha valami elváltozást észlelnek a testükön, és képzeletben egyből valami nagyon rosszat diagnosztizálnak maguknak. Egy kis csomó a mellben és már oda az önbizalom, jönnek a rémálmok. Valóban sok nő életében előfordulhat ciszta a méhben, mellben és a petefészekben, viszont ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy minden kis csomó miatt kétségbe kell esni.

Fontos, hogy ezeknek az észlelésével mindenki megőrizze a nyugalmát, és orvoshoz forduljon. Hogyha valóban van ciszta a méhben, mellben és a petefészekben akkor sem biztos, hogy ez rosszindulatú. Ilyen esetben egyszerű módon, orvosi beavatkozással eltávolítható. Vajon mi lehet még az, amiről a nők azt hihetik, hogy van ciszta a mellben?

Három ok, ami cisztára utalhat, de nem az: zsírcsomók, fibroadenoma – ami főleg fiatal lányoknál alakul ki, valamint a szoptatás is okozhat ilyen jellegű gondokat. A valódi ciszta a méhben, mellben és a petefészekben sem kell tragédiát jelentsen, hiszen ezek, a mai orvostudománynak köszönhetően, jelentős mértékben kezelhetők, eltávolíthatók.