A shirataki forradalmian új termék, ami mindössze 9 kalóriát tartalmaz. A konjac tészta névre is hallgató élelmiszer lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a kalóriabevitelt és az alakunkat formában tartsuk.

A konjac egy gyökérzöldség, amit a hagyományos japán konyhában már több mint 2000 éve használnak. Nyersen és főzve is fogyasztható. A gyökérzöldséget Indonéziában és Japánban termesztik, olyan magasan fekvő területeken, ahol a talaj és a levegő tiszta a méreganyagoktól.

Bár a nyugati világban csak most tör ismeretségre, de a konjac tészta nagyon közkedvelt Ázsiában, ahol majdnem olyan népszerű, mint a rizs. A shirataki 97% vízből és 3% tiszta glükomannán rostból áll.

A benne található rostok nagymértékben felszívódnak, ezért csökkentik a koleszterinszintet és szabályozzák a székletet, miközben lassítják az emésztési folyamatot és meghosszabbítják a jóllakottságot, ami minden étrend alapvető része. Ha egy étkezést konjac tésztával helyettesítünk, jelentősen megnöveljük az elfogyasztott rostok mennyiségét, ugyanakkor csökkentjük a kalóriabevitelt.