Hifi erősítő

Ez a remek termék a legjobb beruházások egyike a korszerű hifi berendezésekhez. A D/A konverter rengeteg gondot megold egyetlen egy funkciónak köszönhetően. A használatban lévő forrás eszközök hangjelét lényegesen képes feljavítani. A napjainkban elérhető D/A konverter típusok annyira fejlettek, hogy akár stúdió minőségű hangzást is nyújthatnak. A nem túl drága darabok többnyire egy-két bemenettel vannak ellátva, a komolyabbak azonban akár hat digitális bejárattal is rendelkeznek. Mint általában minden hifi komponens esetében, itt is elég hamar változnak az árak.

Ez annak köszönhető, hogy a drágább termékek még finomabb és még pontosabb valamint életszerűbb hangzást biztosítanak. A D/A konverter vásárlása, beszerzése előtt célszerű felmérni, hogy összesen hány kellék hangjelét szeretné javítani, jobbá tenni, valamint, hogy milyen komponenseket szeretne a továbbiakban a készülékre bízni. Ha ez megtörténik, biztos lehet benne, hogy rendszere nem lesz a forráseszközök képességeihez korlátozva. Most pedig essen szó egy másik nagyszerű termékről.

A hifi erősítő elsőszámú feladata, hogy a rá kötött hangfal meghajtása legtisztább jelszínt biztosítsa. A passzív típusú hangfalak önmagukban nem tudnak működni. Annak érdekében, hogy megszólaljanak a hifi erősítő igénybevétele elmaradhatatlan. Érdemes tudni, hogy ha hangsugárzókat vásárol 100 ezer Ft/pár áron, abban az esetben körülbelül ugyanannyiba kerül a hajtásukhoz szükséges elektronika is.

Ezt az arányt sokan megkérdőjelezik, de a tapasztalat igazolja, hogy ez így van. A watt száma egyáltalán nem minden. Negyven-ötven watt teljesítménnyel csatornánként is el lehet érni óriási hangerőt. Huzamosabb időn át a wattok nem a hangnyomást határozzák meg, hanem a rendelkezésre álló dinamikát. Fontos tudni, hogy minden hifi erősítő különböző karakterrel van ellátva, ezért érdemes vásárlás előtt a hozzá párosítandó hangfalakat kipróbálni, ha van rá lehetőség. Ha szeretné felturbózni berendezését a jó hang minőségét, akkor mindenképp szerezze be!