Decentralizált szellőztető

Télen is fontos lenne a szellőztetés, ennek ellenére nem szívesen nyitjuk ki az ablakot, mert így nagyon hideg lesz a szobában. A decentralizált szellőztető könnyen megoldja ezt a problémát, hiszen a meleget benntartja, a levegőt pedig átcseréli. Ezzel a berendezéssel kapcsolatos részleteket a lakasszelloztetok.hu weboldalon lehet megtekinteni. A két darab radiál ventilátor magas hatásfokon működik, ezért mindig jó lesz a légminőség. Az egyik kiszívja a szobából az elhasználódott levegőt, a másik pedig friss levegőt juttat be a helyiségbe.

A decentralizált szellőztető vissza tudja nyerni a párát is. Sokan szeretnék tudni, hogy hogyan történik a telepítése. Nos, ehhez szükség van egy olyan falfuratra, ahová a csövet be lehet rakni. Ennek a mérete minimum 315 milliméter. Ezenkívül gondolni kell még a tápellátásra is. Muszáj lesz átgondolni, hogy honnan történjen az energia kinyerése. A decentralizált szellőztető légszállítása a beállított fokozattól függ. Akár 55 m3/h teljesítményre is képes lehet a gép.

A zajszint attól függ, hogy milyen módon működik a készülék. A benne lévő szűrök gondoskodnak a levegőben lévő kórokozók eltüntetéséről. A Zehnder Comfoair viszonylag újnak számít a piacon, tehát érdemes megtekinteni a választékot. Rengetegféle tartozék jár hozzá. A kijelzés-vezérlő jelentősen megkönnyíti a kezelést, ami főleg a kezdeti időszakban jelent nagy előnyt. A Zehnder Comfoair csomagjában lehet még háromállású kapcsoló, szárazszifon, illetve tartóláb is. Természetesen az épület mérete is befolyásolja, hogy melyik modellt kell kiválasztanunk. Az sem jelent problémát, ha egy igazán nagy helyiségben lenne szükség segítségre. Például, az 550-es típusnál akár egy 250-350 m2-es terület légcseréje is könnyen megoldható.

A Zehnder Comfoair időzítése sem okoz problémát a fejlett rendszernek köszönhetően. Az igényes honlapon alkalom nyílik a műszaki adatlap megtekintésére, ami segíthet meghozni a döntést. A magas szinten történő gyártásnak hála biztosan nem fogunk csalódni, ha a hővisszanyerő megvásárlása mellett döntünk.