Diétás étrend

Legyen szó egyszerűbb fogyókúráról, feszesítésről vagy teljes alakreformról, a diéta minden esetben nélkülözhetetlen. Hozzáértő szakember segítségével, de akár önerőből is összeállítható a megfelelő diétás étrend, hiszen ma már nagymennyiségű információs anyag áll rendelkezésünkre ehhez.

Fontos, hogy az étrend mindig személyre szabott legyen, mivel a testsúlyunk és aktivitásunk mennyisége meghatározzák a szükséges napi szénhidrát és fehérje bevitelt. Ebből következik, hogy a program előre haladásával, nagy valószínűséggel felül is kell írnunk azt. A hatékony és biztonságos diétás étrend általában tartalmaz halat, sovány húsokat, zöldségeket, tojást és kismennyiségben gyümölcsöt. 

Fontos naponta többször, akár 3-4 óránként is étkezni. A rendszeres sportolás beiktatása szintén elengedhetetlen. A fogyás önmagában, napi szintű testedzés nélkül biztosan nem eredményez esztétikus, szép testet, mint ahogy a rengeteg edzés sem, a megfelelő diétás étrend nélkül. Törekedjünk az összhangra és a megfelelő arányokra mindvégig!