esküvői ebéd
Esküvői ebéd

Tökéletes vendéglátást tervez mindenki, aki a saját vagy a gyermekei esküvőjét szervezi és ezen az eseményen az egyik legfontosabb tényező a megfelelő mennyiségű és minőségű ételsor. Nyilvánvaló, hogy nem lehet minden meghívott egyedi igényeinek megfelelni, ezért ajánlott úgy összeállítani a menüt, hogy lehetőleg mindenki megtalálja benne a fogára való falatokat.

Az esküvői menüsor összeállítása is fontos lépés a szervezésben. Legelső a vendégváró falatok kiválasztása, hiszen egy esküvőn legelőször az érkezéskor kínálják a meghívottakat étellel, itallal. Az első benyomás is érkezéskor történik, ráadásul sok vendég jön az esküvőre messzi tájakról, ezért lényeges, hogy jóízűen fogyasszák el az eléjük kínált vendégváró falatokat. Ezt követően, amikor a hivatalos szertartás, fotózás véget ér, lassan kezdődik az ünnepi vacsora.

Ennek első fogása az előétel, ami gazdagon megrakott, dekoratív tányéron vagy tálon kerül felszolgálásra. Az eskuvonkhelyszine.hu weboldalon olvashatóak javaslatok is arra nézve, hogy mi legyen az előétel. Megjegyzendő, hogy a nyári hónapokban igazán kedvelt a grillezés, a kemencés ételek, mint például a kemencében sült malac. Amint a vendégek elfogyasztották az előételt, következhet a többi fogás. Még emlékszünk a hagyományos lakodalmakra, amikor a vacsora minden fogását felszolgálták elénk, aztán még a hajnali étkezésről is gondoskodtak.

De ma már ez a szokás sokat változott, többféle leves közül válogathatunk és a fő fogás is lehet az asztalra felszolgált, illetve nagyon sokan döntenek úgy, hogy svédasztalnál legyen a vacsorának ez a része. Így minden vendég kiválaszthatja az ízlésének való finomságokat, mellőzve azokat, amelyeket nem szeret.

A fatálakra vagy svédasztalra felszolgált finomságok, igazi különlegességeknek már a látványával is el lehet varázsolni a meghívottakat, amit csak az ízélmény fokozhat tovább. Az éjféli vagy hajnali étkezés szintén rendkívül fontos, hiszen a táncolásban, szórakozásban elfáradt vendégek valószínűleg megéheznek.