Egyedi fülbevaló
Egyedi fülbevaló

Egyik kedvenc ékszerünk, a fülbevaló, ami nemcsak napjainkban, hanem már az őskorban is kedvelt kiegészítő volt. Hozzátartozott az öltözködéshez, sokszor még az illető rangját is jelölte.

Érdekesség, hogy nemcsak a nők hordták, hanem a férfiak is gyakran viselték, mivel az egyedi fülbevaló a harcosok és hadvezérek ékessége is lehetett. Ma már nagy általánosságban, a lányok és nők hordanak fülbevalót. Sokszor a kisbabák fülét már a kórházban kifúrják és beteszik az általában a keresztszülőktől kapott fülbevalót.

Ezeket aztán a lányok nagyobb korukban sokszor lecserélik egy divatosabb darabra. Rengeteg modell megtalálható a kínálatban, vannak beakasztós, beszúrós, kapcsos modellek, amelyek számtalan színben, formában, díszítéssel pompáznak, elkápráztatva a viselőt és a szemlélőt.

Nem kell beérnünk egy tömeggyártmánnyal, ugyanis sok tehetséges alkotó különleges darabokat is elkészít kérésre, így olyannal pompázhatunk, amelyik minden szempontból megfelel az ízlésünknek. Az egyedi fülbevaló méltó ékessége lehet minden nőnek.