Kunsági borvidék

Vannak olyan magyar borvidékek is, amelyek a nívót tekintve igenis fel tudják venni a versenyt a francia vagy a spanyol társaikkal. Sokak szerint első helyen áll a kunsági borvidék, aminek köszönhetően mindenki kiélvezheti az egyedülálló ízzel rendelkező homoki borokat, amiknek csak kevesen tudnak ellenállni.

Ennek a vidéknek az erejét és színvonalát mi sem igazolja jobban, mint a folyamatos fejlődés, illetve az is, hogy Frittmann János soltvadkerti borász vehette át az igen rangos év bortermelője díjat, ami egyúttal a kunsági borvidék kiváló jellegét is alátámasztja.Tudni kell, hogy napjainkban ez nyolc körzetre tagolódik és mintegy 96 települést érint.

Ezt a nagy területet 68 hegyközséggel és 32 800 szőlő- és bortermelő hegyközségi taggal rendelkezik. Ez összesen több, mint 200 000 tonna szőlőt jelent, amiből bor kerül előállításra. A kunsági borvidék változatosságát az is kiemeli, hogy itt több mint 60 szőlőfajtát termesztenek. Rengeteg típusú borkülönlegesség megvehető a magyarországi boltokban és online shopokban is.