emelt szintű informatika érettségi felkészítés
Emelt szintű informatika érettségi felkészítés

Az informatikai érettségi előtt egyre többen keresnek fel egy programozással foglalkozó tanárt, aki majd segít a felkészítésben. Az emelt szintű informatika érettségi felkészítés során a diák az alapoktól kezdve sajátítja el a legfontosabb tudnivalókat annak érdekében, hogy a vizsga során ne legyenek váratlan meglepetések. Az emelt szintű informatika érettségi felkészítés befejeztével a diák minden akadályt venni tud majd.

Ez egy jól strukturált tanfolyam, ahol az oktató minden fontos tudnivalóra kitér. Ezért sem hiányoznak a tananyagból az egyszerű adattípusok. Mit kell a diáknak tudnia? Az egész és valós szám, a logikai érték és karakter fogalma is nagyon lényeges.

Ezek mellett ismerni szükséges az egyszerű adattípusokon végezhető műveleteket, az osztályozásnak a lehetséges fajtáit. Az emelt szintű informatika érettségi felkészítés nem lenne teljes az összetett adattípusok nélkül. Gondolni kell itt a halmazra, rekordra, tömbre, szövegre és persze a sorozatra. Sőt, épp ennyire fontosak az összetett adattípusokon végezhető műveleteket is.