hajnövesztő sampon
Hajnövesztő sampon

Az ember szeret adni a megjelenésére, amiben kiemelt szerep jut a megfelelő öltözetnek és a frizurának is. Elég kellemetlen, amikor azt tapasztalja valaki, hogy az eddig még ollóval is alig vágható hajszálai lassanként elgyengülnek, majd pedig eltűnnek a fejről. A férfiak esetében ez gyakran megszokott jelenség, viszont a hölgyeknél valamivel ritkább és zavaróbb ebből adódóan. Megfelelő megoldást nyújt a hajnövesztő sampon ilyen helyzetekben? Sajnos igen sok reklám kínál betarthatatlan ígéreteket, de szerencsére ezeket könnyedén ki lehet szűrni.

Van azonban reális alapja annak, hogy bizonyos készítmények éppen azt adják, amit elvárunk azoktól. A hajnövesztő sampon megfelelő összetevőkkel ellátva képes bejuttatni a hatóanyagokat közvetlenül a fejbőrbe, ahol a hagymák felveszik és hasznosítják. Ilyen formában aztán új életet lehelnek a már eléggé kimerült tövekbe és azok növekedésbe kezdenek.

A hajnövesztő sampon rendszeres használatával visszakaphatjuk azt a dús „sörényt” amitől ismét vadnak és erősnek érezzük magunkat, természetesen csak átvitt értelemben. Az eddigiek főként az erősebbik nemre vonatkoztak, ezért most utazzunk valamivel lágyabb vizekre és nézzük meg a női hajhullás okai mögött megbújó állapotokat! Bár genetikailag sokkal kevésbé hajlamosak a hölgyek az öröklött kopaszodásra, de azért vannak olyan tényezők, amelyek komolyan megterhelik a szervezetüket és kiválthatnak jelentős ritkulást.

Ebbe a csoportba tartoznak a különféle betegségek, folyamatos gyógyszeres kezelések, hosszú időn keresztül fenntartott diéták, vagy egyszerűen csak a minőségtelen táplálkozás. A női hajhullás okai továbbá köthetők még a különböző életeseményekhez, amilyen a gyerekvárás vagy szülés időszaka, netán a változókor. Nem meglepő módon, a rendszeres lelki megterhelések is kihatnak a külső ezen megjelenésére és könnyedén megtörténhet, hogy töredezetté vállnak a szálak esetleg nagyobb mértékben kezdenek elszóródni. A női hajhullás okai tehát szorosan összefüggenek a testi-lelki egészséggel, amelyeknek a megtörésével a frizurára sem lehet majd panasz.