Barackmag fogyasztás

Számos csonthéjas gyümölcs magja ehető, közéjük tartozik a sárgabarack is. Barackmag fogyasztási tippek és keserű barackmag rendelés lehetősége található a barackmag.com oldalon. A sárgabarack mag fogyasztása kedvezően hat az emberi szervezetre, és hozzájárul az egészséges működéséhez. Külsőleg és belsőleg egyaránt használják.

A magbélből készült olajat a szépségápolásban használták, és alkalmazzák jelenleg is számos kozmetikai cikk alapanyagaként. Táplálja és regenerálja a hajat és a bőrt. A barackmag fogyasztása, ha rendszeresen történik, erősíti az immunrendszert, segít egyensúlyban tartani a szervezet pH értékét, kedvezően hat a keringési rendszerre, gyulladáscsökkentő hatása van, és segíti az emésztést.

Tartalmazza az úgynevezett B-17 vitamint, ami tulajdonképpen csak a megnevezésében vitamin, mivel a szervezet működéséhez nem nélkülözhetetlen. Egyes vélemények szerint viszont a B17 vitamin segíthet a daganatokkal szembeni harcban. Ugyanezen feltételezések szerint csupán a daganatos sejtekre hat, az egészségesekben pedig nem okoz kárt.