Fat bike

A technikai innováció, természetesen, a biciklit sem kerülte el, így a kerékpár szó mára már egy gyűjtőnév, hiszen az évek során rengeteg újfajta bicikli jelent meg. A fat bike egészen biztosan nem kerüli el az emberek figyelmét. Mit is tudunk erről a típusról?

A fat, azaz kövér nem arra akar célozni, hogy a túlsúlyos tekerőknek lett kitalálva, de arra sem, hogy nehézkes és kényelmetlen, hanem arra, hogy masszív és nincs előtte akadály. Ez a típus azoknak ajánlott, akik szeretik extrémebb terepeken is hajtani a járművet, mint a köves, egyenetlen talajú erdők vagy a homokos tengerpartok, esetleg a hófödte utak.

A fat bike tehát a biciklik terepjárója, azokra a helyekre a legalkalmasabb, ahol a hagyományos városi biciklik felmondják a szolgálatot. Sokan szeretnék járművel bejárni az erdőt, de nem mindenki rendelkezik terepjáróval, illetve nem mindenki akarja a természet csöndjét és tisztaságát egy autóval megzavarni. Erre ideális eszköz a fat bike, mellyel olyan területeket hódíthat meg az ember, amiről nem is álmodott. Semmi nem akadály neki, a sár, a kavics, a göröngyös utak sem csökkentik a lendületét.