A finnek kedvenc helye, a szauna

Ha Finnországba látogatunk, és egy kicsit ismerkedünk a szokásaikkal, akkor azt láthatjuk, hogy náluk például nagy hagyománya van a szaunázásnak. Közkedvelt, gyakran mennek ilyen helyekre, és mondhatni, hogy egész szaunakultúrájuk van.

Az egyszerű változat ugyanolyan használt, mint a kombi szauna, ami infraszaunával is rendelkezik. Az országukban jelenleg megközelítőleg 2 millió szauna van, amelyből 1,2 millió magánlakásokban található. Ez azt is jelzi, hogy ez a fajta pihenés és regenerálódás hozzátartozik a mindennapjaikhoz. Sokszor az üzleti tárgyalások, hivatalos megbeszélések záróakkordja is, ami azt jelenti, hogy pozitív végkifejlete lett a megbeszélésnek. A visszautasítás illetlenségnek számít. Itt nyugodt, kellemes társalgás folyik, a hangoskodás tilos a szaunában.

Több híres finn politikusról is köztudott, hogy a szaunában hozta meg a fontos döntéseket. A kombi szauna főleg magánházakban használt, ahol nincs hely arra, hogy külön építsék ki a hagyományos és infraszaunát, de élvezni akarják mindkettő előnyeit.